spoon

prajitura secuiasca

Category:

ce iti trebuie pentru aluat...
210 g faina
140 g unt gras
70 g zahar
1 ou

amesteci faina cu untul, cu zaharul si cu oul.
pui hartie de copt intr-o tava, apoi intinzi cu mana aluatul obtinut in asa fel incat sa ajunga de un deget pe marginea tavii. si incalzesti cuptorul.

mai departe iti trebuie...
gem acrisor sau dulceata
210 g zahar
4 oua
nuca macinata (cata incape in doua farfurii adanci)
jumatate de lamaie
o fiola esenta de rom
ungi aluatul din tava cu un strat de gem/dulceata.

prepari crema asa: freci zaharul cu galbenusurile 10 min, adaugi sucul si coaja de la jumatate de lamaie, esenta de rom si spuma de albusuri amestecata cu nuci.

torni compozitia peste stratul de gem/dulceata si o dai la cuptor.

Comments (0)

Trimiteți un comentariu